Köszöntöm a Tanodában!

 

A számítástechnika és az Internet elterjedésével egyre többen ültek számítógép elé úgy, hogy a billentyűzeten (klaviatúrán) keresgélik a betűket (karakterek), ezért a monitoron nem tudják figyelemmel követni a történéseket, ami gyakran kellemetlen perceket okozhat pl. csevegés közben a chat-en.

Nem vagyok pedagógus, de szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik elhatározták, hogy alapfokon szeretnék elsajátítani a gépírás tudományát.

Az első fontos lépés: a metronóm, amit le tud tölteni, ha rákattint a képre.

Miért fontos a metronóm? Mindenki szeretne azonnal hibátlanul és gyorsan írni, de ez nem megy! Ezért fontos, hogy először a hibátlanságra törekedjünk a metronóm segítségével a ritmus betartása mellett.  A gyorsaság magától fog jönni, amikor egy karaktert már jól begyakoroltunk és automatikusan, keresés nélkül megtaláljuk.

Nem ígérem, hogy Ön profi gépíró lesz, de nem is ez a cél. Viszont ha figyelmesen leckéről leckére végigtanulmányozza a 20 lecke anyagát, betartva az utasításokat és a gyakorlásokat, keresgélés nélkül, a monitort figyelve tudja használni a klaviatúrát.

                                    Jó tanulást!

 

12 lecke már elérhető, a többit folyamatos feltöltés alatt!